2012-02-21

Malin Crona ny chefredaktör för vår nyhetstidning 8 SIDOR

Malin Crona blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för den lättlästa nyhetstidningen 8 SIDOR. Malin Crona har arbetat redaktionellt i över 13 år, både som tidningsmakare och med att utveckla nya medier.

− Jag brinner för att skapa engagemang och deltagande hos alla, såväl hos medarbetarna som hos läsarna, säger Malin Crona. Jag vet också av personlig erfarenhet hur viktigt det är att alla ges möjlighet att delta på sina villkor.

Malin-Crona_183.jpg8 SIDOR har funnits i 25 år och har läsare från lågstadiet till äldreboendet och med alla tänkbara bakgrunder. Tidningen ser som sin uppgift att göra sina läsare delaktiga i samhället. 8 SIDOR ägs av Centrum för lättläst som gör böcker, nyheter och information för människor som av olika skäl har lässvårigheter eller är otränade läsare.

Malin kommer närmast från Sveriges Radios Ekoredaktion där hon utvecklat Ekots närvaro på nya plattformar och på olika sätt arbetat med att ta tillvara engagemanget hos publiken. Tidigare har Malin arbetat på Dagens Industri där hon var med och startade sajten Dinapengar.se och som nyhetschef byggde upp samarbetet mellan Dagens Industri och Expressen. Därefter rekryterades Malin till Dagens Nyheter som nyhetschef för DN.se och i den rollen ingick bland annat att bredda utbudet för att nå nya målgrupper.

Dela på Internet: