Jesper på Slangbellans prisutdelning

slangbelleutdelningen

Sanne Näsling, Kajsa Lindström
och Jesper Bohm på prisutdelningen.

Av sextio utvalda debutanter var det tre kvar. Kajsa Lindström med "Nalla och Björn bygger en drake" (Alfabeta), Sanne Näsling med "Kapitulera omedelbart eller dö" (Rabén & Sjögren) och vår egen Jesper Bohm med "Du borde vara här - min brors självmord".

Priset var Slangbellan som delas ut varje år av Sveriges Författarförbunds barn- och ungdomsbokssektion BUS till årets bästa debutant. I champagneminglet var debutanterna där och presenterade sina böcker, som alla var väldigt olika. En fotobaserad bilderbok om en nalle, en skildring av tonårstjejer och så Jesper Bohms berättelse om sin bror Nicklas självmord, om hur det var för Nicklas barn att lämna kvar.

Priset gick till slut till Sanne Näsling, men Jesper var ändå nöjd. Den som vill veta mer om Jesper kan läsa en intervju med honom i Aftonbladet nu på söndag!

Läs mer om "Du borde vara här - min brors självmord".

Kommentera

Dela på Internet: