Lättläst på biblioteket

Skövde Nyheter uppmärksammar högläsning

Högläsning är något alla mår bra av, inte bara barn. Det menar Catharina Kåberg på Myndigheten för tillgängliga medier som var på Skaraborgsbesök när det ordnas en inspirationsdag kring högläsning. Medverkar gör även Susanne Sandberg, Årets läsombud 2015.
Se inslaget Därför är det bra att läsa högt

banner_ljudbok_banner_april

Bok + ljudbok − bra för dem som övar på sin svenska

Nu finns det nya titlar som Bok + ljudbok

marsbocker_467

Nyfiken på vår nya utgivning?

Till sidan med provläsningar

Ingela Skantze ny chef på LL-förlaget

Ingela Skantze blir ny chef på LL-förlaget vid Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. Hon kommer senast från Gothia fortbildning där hon arbetat som VD och dessförinnan var hon sälj- och marknadschef på Verbum, ett av Sveriges största förlagshus.
Ny chef till LL-förlaget rekryterad

Linköpings stadsbibliotek Årets lättlästa bibliotek 2015

− Hösten 2012 satte vi upp ett mål, att vi skulle bli årets lättlästa bibliotek år 2015. Och det blev vi! Det är klart att vi är jätteglada för det här priset! Vi har arbetat med en grupp i kommunen med temat "Rätten till läsning", berättar Anna Fahlbeck.
Läs mer om Linköpings stadsbibliotek och priset

Susanne Sandberg i Skövde blev Årets läsombud 2015!

Susanne Sandberg från Träffpunkt LSS i Skövde är Årets läsombud. Priset delades ut på onsdagen på Stadsbiblioteket i Skövde av Roland Esaiasson, generaldirektör på Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.
− Det känns jätteroligt, vi är många som har jobbat länge med att få fler människor att läsa, säger årets vinnare Susanne Sandberg.
Läs om prisutdelningen

Collage med återberättade klassiker

Upptäck våra lättlästa klassiker

Vi tipsar om tio av våra återberättade berättelser

Bild på 10 förelasare

Våra föreläsare och inspiratörer

Här är ett gäng av utmärkta föreläsare, fortbildare och underhållare. Kanske passar just er fortbildningsdag - eller vad det nu är ni tänker arrangera!
Läs mer om våra föreläsare

Bild: Norrtäljeanstalten, foto Kriminalvården

Lättläst på kåken - Projekt Krimläst

Biblioteksbladet skriver i sitt senaste nummer om samarbetet mellan Kriminalvården och Centrum för lättläst - Projekt Krimläst, ett projekt som försöker stimulera fångarna till att läsa och upptäcka LL-böcker.
− Många av killarna raljerar och kallar det för dagisböcker men blir samtidigt fast, säger Bianca Andersson, lärare på anstalten Beateberg.
Läs artikeln i Biblioteksbladet (pdf-tidning)
Läs mer om Projekt Krimläst

Dela på Internet: